fredag den 21. juli 2017

Kvitová v Cincinnati vypadla, postup slávili Plíšková a Šafářová

Slovenská jednotka prehrala s Francúzkou Caroline Garciaovou 5: 7, 6: 4, 2: 6. Celkom šesťkrát stratila servis, súperke pomohla aj jedenástich dvojchýb.

Dvadsaťjedenročná Francúzka, ktorá je na 39. mieste svetového rebríčka, tak Kvitovej po takmer dvouapůlhodinovém zápase oplatila aprílovú prehru z Fed Cupu v Ostrave. Kvitová, vracajúci sa na kurty po chorobe, na svoje prvé víťazstvo od Wimbledonu stále čaká.

Lucie Šafářová začala proti Vandewegheové štyrmi vyhranými gemy, ale Američanka odpovedala rovnakou mincou. Slovenská tenistka potom dokázala jej nápor zastaviť a získať prvý set, druhú sadu potom prerušil dážď práve vo chvíli, keď si Šafářová vypracovala dva mečbaly.Po vysušení dvorca potom vyhrala hneď pr vý výmenu a zápas ukončila.

Plíšková a Babosová udržali z desiatich hier prvého setu podanie len trikrát. Slovenská tenistka vstúpila nezdarom na servise aj do druhej sady a prehrávala 0: 2, ale stratu dokázala zmazať a stretnutia potom zakončila pri podaní Babosové čistou hrou. Druhý vzájomný zápas s maďarskou súperkou tak súčasná svetová sedmička vyhrala oveľa jednoznačnejšie než premiéru v roku 2011, kedy rozhodla stretnutie až v tajbrejku tretej sady.

Viktoria Azarenková z Bieloruska, ktorá po zranení chýba v najlepšej dvadsiatke rebríčka WTA, uštedrila v súboji bývalých svetových jednotiek Caroline Wozniackej "kanárika" a piatu nasadenú Dánku porazila 6: 0, 6: 4.Wozniacka proti nej už piatykrát za sebou neuhrali ani set, v druhej sade nevyužila desať brejkbal.

Nečakané problémy s postupom mal Stan Wawrinka. Víťaz French Open prehral s Born Coric prvý set, druhý získal v tajbrejku a až v rozhodujúcom dejstve osemnásťročnému súperovi prvýkrát prelomil podanie. Teraz ho čaká ďalší Chorvát Ivo Karlovič.

Naopak favoriti postúpili, uspeli Rafael Nadal, Novak Djokovič i nová svetová dvojka Andy Murray. Víťaz montrealského turnaja z minulého týždňa mal veľa práce s Mardym Fishom, v druhom sete od zlosti rozbil raketu, ale Američana nakoniec porazil 6: 4, 7: 6. "Bolo to náročné, to je napokon proti Mardymu vždycky.Moja hra sa mi veľmi nepáčila, proti minulému týždňu to bol veľký rozdiel, "povedal Murray.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar